Madam ja ei niin tavallinen Perjantai

Madam piti kiirettä tänään. Kuntosalin jälkeen Madam kiirehti Serrekundaan ostaan kangasta huomiseksi. Koska oli Perjantai niin piti ehtiä ennen Perjantain tärkeintä rukousta ennen kahta. Silloin Serrekundan pääkatu suljetaan, et ihmiset voivat asettaa rukousmattonsa kadulle ja mahtuvat rukoilemaan. Serrekunda on Gambian bisneksen keskus Brikaman kanssa.
Tänään oli Timbooktoo kirjakaupassa tapahtuma missä oli tavattavana mahtavia naisia, jotka ovat luoneet hienoja projekteja. Kirjoittaneet kirjoja ja mikä tärkeintä antaneet töitä ja tekemistä monille muille naisille Gambiassa.
Ostin heidän tekemän kirjan ja sain siihen vielä omistuskirjoituksetkin. Kirja on upea kuvitukseltaa ja tarina hieno. Kirja pitäisi olla opetusvälineenä kaikissa Gambian kouluissa.
Ja tietenkin turistien pitäisi viedä tämä kirja kotiinsa tuliaisena Gambiasta. Kirjasta löytyy myös woloffin kielen sanastoa ja muuta fakta tietoa Gambiasta.
Timbooktoo kirjakauppa on Gambian suurin ja monipuolisin kirjakauppa. Kirjojen lisäksi löytyy toimistotarvikkeet, koululaisille materiaalit. Kartat ja koulukirjoja. Löytyy myös paljon opettavia pelejä niin aikuisille, kuin lapsillekkin.
Kirjakaupassa on ihana rauhallinen tunnelma ja siellä vierähtää helposti useampikin hetki kahdessa kerroksessa.
Ja jos tarvitsee lähettää tai vastaanottaa tärkeitä papereita ja dokumenttejä niiden toimitus onnistuu kirjakaupan kautta. Tämä on yksi Madamen suosikkipaikoista Gambiassa. Kauppa löytyy Fajaran ja Bakau New Townin risteyksestä. Madam lupasi olla kotona kello:18.00, kun kierrätys pappa tulee hakeen pieniä muovipulloja jätesäkillisen. Kotiin Madam matkusti paikallis "minibussilla". Ja tietysti kuskin vieressä.
Loppumatkan Madam oli ajatellut kävellä. Amerikan luontaistuote tehtaan kaveri pörhälsi paikalle moottoripyörällä ja tarjosi kyytiä kotiportille saakka.
Onneksi Madam on käynyt ahkerasti kuntosalilla treenaamassa. Uutena Vuotena ei olisi vielä jalka noussut moottoripyörän takaistuimelle. Nyt meni kevyesti. Madamea kylläkin jännitti valtavasti. Ajettiin ompelimon ohi ja nähtiin näyteikkunassa Madamen juhlapuku. Huomenna on Gambian Itsenäisyyspäivä. Ja Maanantaina on kaikki Madamelle tärkeät Juhlapäivät tänä vuonna. Maanantai on myös Gambiassa pyhäpäivä. Madamen elämä on yhtä juhlaa. Laivakonttikin on satamassa odottamassa tullausta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam Serrekundassa