Madam ja vahtikoirat

Oliwer King ja Max Mahtava Madamen vahtikoirat. Yöllä satoi taas reippaasti. Madam heräsi klo:4.00 sade oli loppumassa ja outo raapiminen kuului hiljaa alakerrasta. Loppui välillä ja alkoi hiljaa uudestaan. Madam puuteroi nenänsä ja laskeutui alas kierreportaita. Oliwer King istui oven takana. Yleensä istui oven vasemmalla puolella, mut nyt istui oikealla puolella. Madam hiippaili jääkaapille. Oliwer ei innostunut jääkaapin avaamisesta. Outoa. Taas Oliwer hiljaa raapi ovea. Istui kuin patsas. Madam menee nukkumaan takaisin. Mene Oliwer kans nukkumaan. Oliwer ei liikkunut istui vain tarkkana ja tuijotti meidän porttia. Madam tarkastaa vielä yläkerran vessan ikkunasta näyttääkö kaikki rauhalliselta. Madam on valmis nukahtamaan uudestaan. Juuri silloin alkaa tapahtua. Oliwer on valmis tappamaan. Max herää pyörävarastosta. Kuuluu valtava tömähdys ja jotain hakkaavaa ääntä. Oliwer hyppii rautaporttia päin hirveällä voimalla ja haukkuu vihaisena suu vaahdossa. Max säestää mukana. Madam erottaa naisten huutoa, miehen ääntä ja joku juoksee hengensä edestä. Madam laittaa alakertaan valot ja kiipeää keittiön jakkaralle hiukan kurkistamaan takapihalle. Hengästynyt naapurin äiti näkee Madamen nutturan ja sanoo, et täällä oli varas!
Aamulla Oliwer odottaa palkkaa vartioimisesta. Istuu vasemmalla puolella oven takana häntä heiluen ja ylpeä virne naamalla. Max nukkuu vielä pyörävarastossa. Herää siihen, kun Madam aloittaa aamiais valmistelut.
Myöhemmin selviää, et varas oli tullut rakenteilla olevan talon tontilta aidan ylin. Kiiveten vesitankin rappusia. Oli asentanut jo itselleen tuolin poistumista varten samaa reittiä aidan yli. Meidän talon takana on tyypillinen vuokra rivitalo jossa on seitsemän asuntoa. Varas oli pyrkinyt ainakin kolmeen asuntoon sisälle. Yksi asukas oli herännyt taskulampun valoon. Sierra Leonelaisen ilotytön ulko-oven lukkopesä oli pettänyt, mut ovi pysyi lukossa sisäpuolen hakasen avulla. Iloinen tyttö oli huutanut kuka siellä on? Varas oli vastannut minä.
Kolme ihmistä näki varkaan kasvot, oli aikuinen lihaksikas mies. Ei siis mikään teini. Oliwer oli siis herättänyt Madamen jo silloin, kun varas suunnitteli tuloa takapihalle. Kadunportista tullessaan Oliwer olisi heti hyökännyt päin porttia haukkuen. Oliwer kontrolloi kaiken mikä tapahtuu meidän oman portin takana. Takapihan asukkaat hän päästää ilman haukkumista ohittaan meidän portin. Kaiken muun hän ilmoittaa heti ja haukkumisen äänestä pystyy erottomaan onko vieras oikealla asialla.
Musa oli valvomassa sairaalassa vanhemman sukulais rouvan vuoteen vieressä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi

Madam ja syksy Suomessa