Madam ja naapurin lasten suru

Perjantaina Musa auttoi naapurin rouvan sairaalaan. Hän on tehnyt kuolemaa jo muutaman kuukauden ajan. 47-vuotias, 4 alaikäistä lasta. Lapset ovat joutuneet hoitamaan äitinsä vuoteessa. Madam hiukan ihmettelee, miksei kukaan sukulaisista ole tullut auttamaan lapsia. Sukulaisia asuu reilun 15km päässä. Rouva kotiutettiin iltapäivästä sairaalasta. Oli saanut hengittää maskilla lisähappea. Parvekkeelta seurasin, kun luontaistuote tehtaan kaverit tulivat kantamaan rouvan takaisin sänkyynsä. Madam ymmärsi, ettei enään ole montaa päivää naapurin rouvalla aikaa. Illassista syödessämme Musa kertoi pöyristyttävän tarinan sairaalan portilta. Sairaalaan saa mennä vain yksi omaisista sisälle aluksi. Tytär ei olisi mitenkään pystynyt kantamaan äitiänsä sairaalan portista sisälle. Musa pyysi portinvartijan tuomaan pyörätuolin autolle. Vartija halusi rahaa tästä palvelusta. Musa joka on tunnetusti erittäin rauhallinen hermostui. Ei tämä ole mitään kaupankäyntiä! Tässä tuodaan erittäin sairasta rouvaa sairaalaan saamaan apua. Portinvartija haki pyörätuolin. Musa kiirehti viemään seuraavaa potilasta toiseen sairaalaan.
Lauantai iltapäivästä Musa vei naapurin rouvan viimeiselle matkalle sairaalaan. Vanhin tytär lähti taas mukaan. Kolme nuorinta jäi kotiin. Lapset painautuivat epätoivoisina toisiinsa keskellä pihaa. Madam juoksi seuraavaan naapuriin ja pyysi sieltä perheen äitiä mukaan lasten turvaksi. Tämän äidin mielestä tilanne ei ollut vakava. Naapurin rouvalla on vaan astma ja saa lääkettä sairaalasta. Pian on taas omien lastensa luona. Madam lähti itse. Koputti porttiin ja kysyi saako tulla? Madam ja lapset istuivat matolla ulkona. Jokainen lapsi rukoili maton toisessa päässä vuoronperään. 2 nuorinta istuivat Madamen kainolossa kummallakin puolella. Pihaan laskeutui pimeys. Välillä, joku kurkkas portilta ja kysyi onko mitään kuulunut sairaalasta?
Viimein tuli puhelu lasten äiti kuoli. Joka puolelta ryntäsi pihaan huutavia, itkeviä ja rääkyviä ihmisiä. Tilanne oli kaaottinen. Onneksi muutaman talon päästä rouva tuli ja kysyi veisikö hän kaksi nuorempaa häneen kotiin. Madamen mielestä idea oli loistava. Rouva tyhjensi pihan kaikista muistakin lapsista, joita oli ilmestynyt ympärille. Rouva pyysi vielä miehiä katsomaan, ettei tulisi enään liikaa "yleisöä". Madame lupasi jäädä toiseksi vanhemman tyttären kanssa odottelemaan sukulaisia.
Madam kasvaa ja kehittyy täällä kehittyvässä maassa. Madamen pitkästä ja moninaisesta elämänkokemuksesta on myös suuri hyöty, kun asuu kehittyvässä Gambiassa.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi

Madam ja syksy Suomessa