Madam ja tapahtuuko kehitystä

Käytiin viikolla katsomassa apinapuiston tilannetta. Niitten aluetta on toistamiseen pienennetty tämän vuoden aikana. Aluettahan on jo pienennetty useampaan kertaan vuosien saatossa. Isoin muutos tuli jo Diktaattorin aikana, kun suurin osa apinapuistoa myytiin Kiinalaisille. Jotka rakensivat valtavan Kiinan konferenssikeskuksen, joka nyt seisoo tyhjillään. Ympärillään vieläkin sama rakennus aitaus, joka on osittain kaatunut vuosien kuluessa. Tukemisesta huolimatta.
Nyt kapea kaistale tietä johtaa apinapuiston ja konferenssi keskuksen välistä merenrannalle. Senegambian ja Bijillon välinen ranta alue suljetaan valtavalla muurilla rannan suuntaisesti. Maa-alueelta on jo kaadettu puusto pois reilun 20 metrin läheisyydestä muuriin. Maailman Pankki myönsi viikolla 62 miljoonan Dollarin avustuksen Gambian turismin kehitykseen. Pitäisiköhän valtion luopua koko apina puistosta ja keskittyä Abukon luonnonpuiston kehittämiseen. Jos maan ranta alueiden puusto kaadetaan pois koko maahan huuhtoutuu pikku hiljaa muureineen valtamereen.
Tällä viikolla ollut useita sade ja ukkoskuuroja. Viikolla menehtyi hevonen ja ratsastaja salaman iskuun. Ilman kosteus on yli 80%. Painostava ilma ja lämpötilan noustessa lähelle 40 astetta pilviselläkin säällä tekee olosta tukalan. Koululaiset aloittavat pian lomansa. Sadekausi, kun alkoi normaalia aikaisemmin ja siitä on ennustettu todella runsas sateista.
En suosittele Gambiaan matkustamista ensikertalaisille sadekauden aikana. Vaikkakin maan sadekautta yritetään nyt markkinoida vihreän ajanjakson kautena. Sadekauden pahimmat kuukaudet ovat Elo ja Syyskuu. Madam ei ole vieläkään kehittynyt niin paljon , et pitäisi sadekaudesta.
Ensi viikolla WHO käsittelee pitäisikö Apinarokon nimi muuttaa, kun nimi saattaa on leimaava.
Madamella on kaksi värinen päivetys.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi

Madam ja syksy Suomessa