Madam ja perus arkea

Ihanaa arkea, Maanantaina arki palasi. Viereisen koulun oppilaat kajauttivat hienosti Gambian kansallislaulun heti aamusta. Seisoivat juhlallisesti asennossa koulupuvut päällä. Katseet suunnattuna valtion lippua kohden. Oppilailla olikin normaalia pidempi loma, kun Ramada, eduskuntavaalit, Pääsiäinen, Koriteh ja vielä Äitienpäivä olivat kaikki reilun kuukauden sisällä. Nyt arki tuntuu hyvältä. On selkeästi arki ja viikonloppu.
Tänään lähdettiin aamusta hyvissä ajoin "töihin" unelmatontille. Tarkoituksena oli tyhjentää rakenteilla oleva kaivo vedestä. Oli duunivaatteet, vesipullot, kalasatamasta ostettiin saaveja. Matkalla Gunjurista runsaat täytetyt aamiais patongit. Kameran olin myös ladannut valmiiksi. Tyhjät pikkupullot palautettiin kylän mehujen tekijälle ja otettiin vielä Fonjomehua jäisenä useampi pikkupullo. Ai, että nautin kunnon ruumiillisesta työstä ja nyt sitä on tarjolla koko päiväksi unelmatontilla. Madam haluaa päästä lähemmäksi unelmaansa, vaikka vain pienin askelin. Saamari kaivo oli tyhjä. Mitä ihmettä! Nostettiin vain vajaa 100 litraa vettä ylös. Istuttiin rakennusharkkojen päälle syömään eväitä. Pian paikalle saapui myös Alasana kylän yksi ahkerista työmiehistä ja kertoi, et kaivontekijät olivat tyhjentäneet kaivon vedestä toissa päivänä. Seuraava iso Gambian juhlapäivä on tulossa vajaan 2 kk päästä. Kaivontekijät haluavat tehdä työnsä loppuun ja saavansa loppusuorituksen sopimuksestamme. Vielä tärkeämpää on saada kaivo valmiiksi ennen sadekautta, joka varmasti alkaa ennen juhlia. Tällä viikolla ollut jo merkkejä pian alkavasta sadekaudesta. Tuulet on kääntyneet. Sammakot olivat jo laulamassa naapurin uima-altaan reunalla. Onneksi allas oli tyhjä ja koko sammakko perhe suunnisti vielä muualle. Satojen sammakoiden kuoro pitää kylläkin Madamen hereillä.
Ei siis mitään ruumiillista ulkotyötä tänäänkään Madamelle. Sementtiä ostettiin kaivontekijöille. Ja Madam saa mennä kaupunkiin pesemään pyykkiä ja kuntosalille kuunteleen musiikkia todella lujaa.
Kylästä ostettiin vielä lähteissämme banaaneja 2 eri laatua. Tähän asti ollaankin oltu omavaraisia, mut nyt ei ole edes kukintaa näkyvissä banaaneissa. Maalla banaanit ovat yli puolet halvempia, kuin meillä kaupungissa. Mangoja saadaan onneksi nyt suoraan naapurin puusta ilmaiseksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi

Madam ja syksy Suomessa