Madam ja ostokset

Aamusta piti suunnistaa pankkiin. Täällä pankissa käymiseen kannattaa varata aikaa. Pankit ovat täällä myös auki Lauantaisin. Kaikista konttoreista saa rahaa jos sitä tilillä sattuu oleen. Ei edes puolella Gambian aikuisista ole pankkitiliä. Maan valuutta on Dalasi ja kurssi vaihtelee päivittäin. Isoin raha on 200 Dalasia, joka tänä vuonna ollut noin 3,5 Euroa. Jos jotain arvokkaampaa haluaa ostaa niin kannattaa pankkiin ottaa kauppakassi mukaan johon pakata setelit. Maassa on muuten edelleenkin muovipussikielto, mut erilaiset kuitukassit on sallittu. Tämän kiellon tarkoituksena oli vähentää muoviroskaa kadunvarsilla.
Musa antoi minulle kauppalistan nämä pitää ostaa kaivontekijä porukalle. Mun listalla oli vaan koiranruokaa. Pitää kokeilla uutta laatua onko yhtä laadukasta, kun jo kotona oleva.
Oliwer ja Max sai eilen lahjaksi grillattua lampaanpäätä. Oli onneksi paloiteltu valmiiksi. Mun ruoka olikin perinteisempää kanaa, ranskalaisia ja salaattia. Myös se tuli lahjana.
Kun tultiin supermarketista ulos parkkipaikalle niin siellä olikin lehmä ruohonleikkurina. Täällä ei kyllä kannatakkaan luottaa mihinkään energia yhtiöön. Vettä ei ole tullut hanasta lainkaan neljään päivään ja sähkökatkotkinkin ovat olleet tavallista suuremmat. Eilen vasta kolmannelta huoltoasemalta saatiin bensaakin. Se on jännä juttu, kun nuo kaikki toimii niin unohtaa nää päivät, ettei hanasta tule vettä tai valoja ole jääkaapissa.
Omalla energialla toimivat ilmastointilaitteet on ihan parasta. Hyvä Madam viilentää myös välillä aviomiestä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi