Madam ja jälleen kokeilevassa keittiössä

Sämpylä taikina kohoamaan. Vettä banaaneille ja ruukkupuutarhalle. Onneksi laitettiin vesitankki, vaikka ei olekkaan mikään pihan komistus. Paikallinen energiayhtiö Nawec, joka tuottaa tämän maan veden ja sähkön ei ole muistanut taas antaa vettä yli kahteen vuorokauteen. Sähkökin on temppuillut nyt vuorokauden. Sähkö tulee ja menee pois. Pitkään aikaan ei ole ollut näin paljon sähkökatkoja. Tai ei ainakaan kuukauteen. Tosi nopeasti unohtaa edelliset sähköongelmat. Nyt katkokset ovat jo pidempiä, kuin aika jolloin saadaan sähköä. Istun kadulla ja odotan Muhamedia koulusta. Muhamed on 9-vuotias ja käy koraanikoulua. Muhamed löysi aikoinaan meidän Oliwerin vastasyntyneenä roskien seasta meidän risteyksestä. Kiikutti takajalasta roikottaen ja kysyi haluatko tämän? Tietenkin Madam halusi! Muhamed tulikin jo omasta portista oli jo vaihtanut koulupuvunkin pois. Mun piti tiedustella Muhamedilta teinitytön nimeä. Tytöllä ollut joskus oikeanpuoleinen halvaus. Hän ilmesty tänne kaupunkiin parivuotta sitten jostain maalta. On siis jotain sukua. Tuli auttelemaan kotitöissä. Onkin oikein ahkera. Samassa heidän pihapiirissä asustaa monta rouvaa lapsineen. rouvat on siskoja, serkkuja ja veljien vaimoja lapsineen. Pari mummoakin löytyy. Muhamed 9v. on ainut mies. Silloin tällöin jonkun aviomieskin pistäytyy, kun aina jokin rouva raskaana ja syntyy uusi tyttö. Teinitytön nimi on Fatu ja oli nyt vielä koulussa. Muhamed lupasi antaa Fatulle käärön. Olin laittanut kääröön kevyitä ensi rintsikoita ja toppeja joissa liivit olivat samassa. Fatusta on tulossa nainen ja tarvitsee niitä. Olin jo aikaisemmin sanonut Fatulle torilla, et mulla on jotain spessua vain sulle, johon Fatu hymyillen nikkas silmää.
Tänään Madamen kokeilevassa keittiössä sämpylätkin onnistuivat täydellisesti. Hyvä Madam! Oli siis hyvä fiilis aloittaa kokeilu kuinka kassavasta sais maistuvaa napostelu ruokaa leffaa katsottaessa. Ensin kassava paloiteltiin, kuorittiin ja laitettiin kattilaan kiehumaan. Keitin vesi kaadettiin pois. Tässä välissä Madam lähti kuntosalille. Lämmin oli myös salilla, kun ilmastointi ei toiminut, kun ei ollut sähköä. Porukan henki oli silti hyvä ja kannustava. Esikeitetyt kassavat laitettiin uudelleen veteen johon Madam laittoi kanaliemikuution, chiliä, suolaa ja pippuria. Annettiin taas hiukan kiehua. Liemi pois ja palat saivat jäähtyä. Kevyt leivitys. Kassava pala kastettiin raakaan kananmunaan, jonka jälkeen korppujauhoon. Paistinpannuun hiukan öljyä ja väri pintaan.
Yes, nämäkin onnistuivat. Olivat parempia, kun kaupan pakastealtaan kananugetit. Musan mielestä näitä tehdään lisää tällä viikolla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi

Madam ja syksy Suomessa