Madam ja elämän rikkaus ilman rahaa

On rikkautta saada elää kahta täysin erilaista kulttuuria. Kahdella eri mantereella. Yhdistää kummankin kulttuurin upeita asioita tavalliseen arkeen. Haistaa, maistaa, rakentaa, ideoida, testata, elää ja oppia lisää tästäkin päivästä. Niinkuin kummankin maan historiasta.
Madamella, kun ei ole lainkaan tuloja täällä. Niin ei ehkä pitäisi käydä lainkaan meidän paikallis Ikeassa. Tarvitsin vain uudet Fiskarssin keittiö sakset sieltä. Max hieman pureskeli edellisiä. Muutakin tietenkin tuli ostettua. Kaikki ei edes ole kuvassa, kun ovat jo tiskissä. Käytin melkein kaikki loppukuun ruokarahat heräte ostoksiin. Madam mokoma, et voi vastustaa kiusauksia! Niin nyt tarvitsee olla erittäin luova, et syntyy hyvää ruokaa ilman rahaa ja tietysti vielä erittäin terveellistä.
Korista löytyy 1kg vehnäjauhoja, tonnikala purkki, tomaattia, salaattia ja aamupala juusto. Yhteensä 2,50€ Ja sitten vaan Madamen kokeilevaan keittiöön hommiin.
Tänään Musa lähti hautajaisiin. Tämän Herran olisin halunnut tuntea. Vai mitä mieltä olette hänestä ja hänen uskomattomasta elämästään. Mies syntyi Gambiassa 98 vuotta sitten. Toimi maanviljelijänä eiliseen saakka. Valtavan kokoisella tontillaan Senegalin Casamance alueella. Ei ollut koskaan syönyt lääkkeitä. Oli lääkinnyt itsensä ja perheensä luonnonlääkkeillä. Ei ollut myöskään juonut koskaan Nescafeta tai Liptonia. Joi kolmen eri puun lehdistä tehtyä teetä vuorotellen. Hänen nuorin lapsensa ei ole vielä täyttänyt 10 vuotta. Tätä miestä voisi kutsua todelliseksi Suurmieheksi.
Leivoin nimpparikakun josta Musa otti siivuja automatkalle hautajaisiin.
Boris sisustuskissa siirtyi myös kissojen taivaaseen. Elämä oli lyhyt, mutta erittäin kaunis.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi

Madam ja syksy Suomessa