Herätys Madame

Madame herätys, tarvii ostaa lisää sementtiä. Oho, olen nukkunut normaalia pidempään. Musa oli kuorinut ja paloitellut valmiiksi Mangot jogurtin päälle. Simo lähti naapurista viemään kaivontekijöille sementti rahaa. Mä kipaisin ärrältä hakeen tuoreen tapalapan. On paikallinen leipä mikä on kääräisty ruotsalaiseen sanomalehden sivuun. Ärrä ei ole kaukana, mut monet huomenet kerkesin matkalla vaihtamaan. Maxin ja Oliwerinkin vointia kerittiin kysymään? Juu, voivat hyvin ja odottavat myös aamupalaa. Telkkarista katselimme eri uutiskanavia. Suomi edelleenkin, joka kanavalla edustettuna. Eilen oli myös Suomen Pressa, Päämisteri ja Ulkoministeri lähetyksissä. Sodan kauheudet ja uuden koronan uutisoinnit eivät ole mukavaa katsottavaa heti aamusta. Päivän aloittaminen uutisilla on tullut tavaksi. Onneksi kanavia on paljon ja voi välillä katsoa rakennus, flippaus ja stailaus ohjelmia. Romanttisia elokuvia unohtamatta.
Gambia on yli 90% Muslimimaa. Täällä on sulassa sovussa eri uskontokuntien rukous ja kokoontumispaikat. Toivotaan, et niin on jatkossakin. Vahvin kuitenkin on taikausko. Tässäkin kuussa olen törmännyt siihen useasti. Tämä "kummitustalo" on hyvä esimerkki taikauskosta. Talo on kirottu. Sijaitsee hyvällä ja kalliilla alueella. Ympärillä lähetystöjä ja diblomaattien koteja. Talolla ollut useampia omistajia ja kaikkia on kohdannut pahoja onnettomuuksia, kuolemakin. Kirousta on yritetty murtaa tuloksetta. Kukaan ei kuulemma edes uskalla purkaa taloa. Mikä on oikeasti totta ja mikä on kaupunki legendaa ei varmasti kukaan enään tiedä. Kaikki kuitenkin tietävät, et talo on kirottu.
Madamen tuoksu putosi lattialle ja meni halki. Kallis parfyymi valui laatoille, mutta onneksi laatat pysyivät ehjinä. Mielen järkkyminen, rikkoutuminen on täällä nähtävissä päivittäin kadulla ja kodeissa. Hoitoakin täällä saa jos haluaa ottaa sitä vastaan. On myös tahdo vastaista hoitoa. Perhe, yhteisö voivat auttaa paljon. Mut jos asut yksin vieraassa maassa ja mielesi ja kuntosi heikkenee tilanne onkin toinen. Siksi onkin tärkeää pitää omasta hyvinvoinnista huolta asuessa pois synnyin maasta. Useinhan ihmisen ongelmat ovat olleet jo siellä kotimaassaan. Täällä hoitamattomana tilanne pahenee. Erittäin surullista. Elämä ei ole kenellekkään helppoa.
Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja pidetään huolta itsestämme ja meille rakkaista ihmisistä, eläimistä ja unelmista.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi