Utelias Madam

Kun kiinnostuksen kohteina on miljoonia asioita niin uteliaisuus vie edelleenkin eteenpäin. Monta vuotta tuli vain rakennettua täällä Gambiassa ja ei kerinnyt tutustuun syvemmin maan moninaisuuteen. Meille on muodostunut tavaksi pitää nyt uusien asioiden ja paikkojen tutkiminen kerran viikossa. Upeita pieniä kyliä. Vaatimattomien rakennusten ympärillä elämä, joka ei todellakaan ole täällä helppoa. Pelkästään päivän tärkeimmän aterian valmistaminen vie aikaa monia tunteja. Ensin pitää saada polttopuita mitä käytetään nuotiolla. Polttopuiden saaminen ei ole mitenkään itsestään selvyys. Maa, kun on kuvainnollisesti jättisuuri kissan hiekkalaatikko. Hiekkaa on kaikkialla ja hiekassa, kun ei kasva tunnetusti mikään.
Vedensaanti onkin yksi elämän elinehto. Puhdas juomavesi onkin jo luksusta. Täälläkin oli ennen useampia sadekausia. Nyt sadekausia on vain yksi, joka alkaa meidän Juhannuksen aikoihin ja päättyy Lokakuun alkupuolella.

Kommentit

  1. Täällä on viikonloppuna maakuntavaalit. Osa Gambialaisista ei tiedä niistä mitään. Kaikki tietävät kuitenkin, et on Ramada! Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi

Madam ja syksy Suomessa