Tatuoidut Pääsiäismunat

Madam on tehnyt erilaisia kokeiluja tälle Pääsiäiselle. Vanhat perinteet kananmunien maalauksesta vaihtuivat tänä vuonna kananmunien tatuointiin. Esivalmisteluihin meni hiukan aikaa, kun piti keksiä mitä käyttäisi nailonsukkien tilalla. Kunnes Madamella välähti. Äkkiä viereiselle torille ostamaan nailonpipo jota käytetään peruukkien alla. Yllätykseksi paketissa onkin aina 2 kpl. Aina vaan parempi tulee enemmän tatuoituja Pääsiäismunia. Varsinainen tatuointi tapahtui lehtipersiljalla ja punasipulien kuorilla. Koko viritelmä laitettiin kiehumaan normaalisti kattilaan ja annettiin jäähtyä siellä. Madam ja Simo varovasti availi kuminauhoja nailonpipojen ympäriltä ja jännitti onnistuuko tatuoinnit. Simo oli tullut vain hetkeä aikaisemmin paikalle ja ei ensin ymmärtänyt lainkaan mitä Madam puuhaa. Huippua, tatuoidut Pääsiäismunat onnistuivat.
Tänä vuonna Ramada ja Pääsiäinen ovat yhtä aikaa. Monesti saan Ramadan ruuan lahjana niin tuli tämäkin herkkuruoka missä oli vielä Untuja mun suosikki kalapullia. Tuli myös kassillinen appelsiinejä ja 2 ekaa tän vuoden mangoa. Hedelmät laitoin kauniisti esille hedelmävadille.
Palmusunnuntaina Madam sekoitteli eri vihreitä vesivärejä keskenään, että sai täydellisen vihreän sävyn silkkiseen lampunvarjostimeen. Max oli syönyt popparien jyvistä kasvaneet Pääsiäisruohot. Ne korvattiin pienillä greipin taimilla.
Yöpalaksi Madam teki Ranskalaisen tomaattipiirakan mihin lisättiin tonnikalaa ja sipuleita. Punasipulien kuorethan oli jo käytetty tatuoimiseen. 5kg Punasipuleita oli jo tullut aikaisemmin Ramadan lahjana. Samoin, kun 10kg hienoa sokeria. Basilicat olivat yllätykseksi alkaneet kasvamaan itsekseen Madamen ruukkupuutarhassa. Olivat varmasti viimevuoden siemenistä nousseet itsekseen.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja syksy Suomessa

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi