Madam ja eläimellistä menoa

Olipa aamuinen yllätys mukava. Oliwer ja Max haukkuvat ihmeissään ja juoksevat pientä pihaa ympäri. Naapurin mango puuhun oli tullut toistakymmentä apinaa syömään mangoja. Meidän pihassa istui vesitankin päällä 2 vartiossa. Eivät olleet yhtään kiinnostuneita koirien haukkumisesta. Tämä oli vasta toinen 2.kerta kun näen meidän tontilla apinoita. Asutaanhan ihan kaupunki alueella. Kuvan otin yläkerran vessan ikkunasta, ennen kuin kiirehdin pukemaan ja ulos laskemaan montako apinaa on kylässä. Apinat vaeltavat etsimään ruokaa läheiseltä apina puistosta. Niiden elinolosuhteita on taas viime vuodesta pienennetty. Ja niillä on nälkä. Ymmärrän, et ne tuhoavat ihmisten puutarhoja niitten touhuja on vaan niin mukava seurata.
Kyyhkysen poikaset, jotka syntyivät meidän yläkerran parvekkeella eivät osaa vielä lentää. Eivät kylläkään enään mahdu myöskään pesäänsä. Heidän äiti käy vielä niitä ruokkimassa. Ovat nokkaruokinnassa. Myös parvekkeen toiseen pesään on ilmestynyt munat ja siellä ahertaa pariskunta pesän kunnostus puuhissa. Kuivaan myös pyykkimme parvekkeella, onneksi poikaset kakkaavat sievästi vain mun aurinkotuolin poikkipuulta. Ulkonarulla puhtaat pyykit on tulilinjalla. Näin alkavana Mango aikana eri kokoiset linnut syövät puoliraakoja mangoja ja saavat ripulin samalla lailla, kun lapsetkin jotka eivät malta odottaa niiden kypsymistä.
Puutarhan pienessä ruukkupuutarhassa poikkeaa nykyään myös jo perhosia. Kamera ja puhelin ovat vaan sisällä yleensä, kun pieniä vierailijoita poikkeaa vierailulla.
Pihallamme vartioi Oliwer King ja Max Mahtava. Oliwer muutti meille 2pv. ikäisenä. Muhamed 4v. toi sen minulle löydettyään sen meidän risteyksestä. Oliwerin suojeluvaisto on ihan omaa luokkaansa. Ei kannata kokeilla! On tänäkin vuonna ajanut jo monta yöllistä rosvoa tiehensä.
Max Mahtavan kävin ostamassa sisarensa kanssa riisisäkillä ja myyjä tinkas vielä, et saisko vielä myös tupakkiaskin? Mulla oli jo siinä vaiheessa pennut olkalaukussa niin suostuin. Musu Muhkea valitettavasti kuoli jo pentuvaiheessa, vaikka olivat saaneet terveen paperit eläinlääkärin tarkastuksessa. Tänä vuonna minulle on tarjottu jo useaa koiraa niin pentua, kun jo hiukan vanhempaakin koiraa. Asuvat jo valmiina samalla kadulla. Meidän piha on vaan niin pieni, ettei lisää koiria voi ottaa. Poliisi tarjosi kylläkin minulle myös papukaijaa, mut pystyin jotenkin kieltäytyyn myös siitä. Vieläkin Madam ihmettelee, kuinka pystyin kieltäytymään siitä. Luonnonvaraisten eläinten pitäminen on täällä rikos, mut tämä upea papukaija olikin pelastettuna ja tottunut ihmisiin niin paljon, ettei olisi enään pärjännyt yksin luonnossa. Olisin myös saanut siitä virallisen paperin. Ehkä jonain vuonna oman pienen eläintarhan perustaminen on mahdollista. Madam ja kotieläintarha!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Madamen paluu Suomeen

Madam ja osta jotain kivaa itsellesi

Madam ja syksy Suomessa